Guvernul a lansat licitaţia pentru internet wireless în şcoli


Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare aşteaptă până pe 26 noiembrie oferte pentru realizarea unei platforme naţionale integrate wireless care să asigure internet wi-fi în şcolile gimanziale din toată ţara. Valoarea estimativă a contractului este de 165 de milioane de lei.

“Proiectul va crea o reţea naţională de acces de tip campus şcolar wireless, cu prezenţă în şcoli de nivel gimnazial şi cu acces la internet, administrată centralizat de la nivelul regional şi central de management găzduit de infrastructura reţelei naţionale educaţionale”, se arată în anunţul de participare publicat în SEAP.

Criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-preţ, iar finanţarea contractului se va face din fonduri europene, prin Programul Operaţional Competitivitate – POC.

Durata de implementare a contractului va fi de doi ani, fără posibilitatea de reînnoire.

Una dintre condiţiile pentru ca firmele să poată participa la licitaţie este să fi avut în ultimii trei ani o cifră medie de afaceri cumulată de cel puţin 300 milioane de lei şi să se prezinte o listă cu principalele furnizări de produse din ultimii trei ani, cu indicarea valorilor, datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi.