Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a semnat un acord de colaborare


Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a semnat un acord de colaborare cu Asociaţia Digital Nation, în vederea sprijinirii programului naţional de dobândire a competenţelor digitale în rândul cetăţenilor.

Potrivit unui comunicat de presă MCSI va asigura o punte de legătură între echipele care se formează în Digital Nation şi proiectele de cercetare şi dezvoltare din sfera digitală.

“Este îmbucurător să văd că tinerii cu potenţial se implică şi demarează proiecte cu impact asupra unui număr mare de cetăţeni. Digital Nation vine cu o abordare modernă, reuşind să facă dintr-un proces de specializare tehnică o experienţă foarte dinamică şi relevantă. Totodată, ritmul de dezvoltare a competenţelor digitale în rândul cetăţenilor doritori să înveţe este unul foarte alert şi cu un grad de adaptare crescut, lucruri absolut esenţiale în domenii precum Tehnologia Informaţiei, unde apar constant tehnologii noi şi schimbări de care trebuie să ţinem cont. În acelaşi timp, am remarcat faptul că Digital Nation pune accent pe dezvoltarea de proiecte în domeniul tehnologiei informatice, acest lucru fiind o oportunitate pentru inovare”, a afirmat ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.