A fost publicată OUG privind modificarea programului Start-Up Nation


Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a publicat pe site-ul propriu proiectul de ordonanţă de urgenţă privind modificarea programului Start-Up Nation, în vederea demarării ediţiei din acest an.

Spre deosebire de ediţia de anul trecut, în acest an antreprenorii pot solicita şi primi un avans de cel mult 30% din valoarea proiectului.

Alte modificări se referă la criteriile de selecţie a proiectelor câştigătoare. Astfel, nu vor mai beneficia de punctaj suplimentar firmele din sectorul IT, ca până acum, ci doar cele din sectorul producţiei (30 de puncte), servicii (30 de puncte), industrii creative (20) şi comerţ şi alte activităţi (10).

De asemenea, apare un nou criteriu, respectiv densitatea IMM-urilor din judeţul respectiv. Vor primi 10 puncte suplimentare firmele nou-înfiinţate din judeţele cu mai puţin de 4 firme la 100 de locuitori.

Pentru un loc de muncă nou creat în plus faţă de cel obligatoriu, se acordă 10 puncte suplimentare, faţă de 20 în forma veche, iar pentru cel puţin un loc de muncă ocupat de persoană defavorizată/absolvent după anul 2012/şomer se acordă 5 puncte suplimentare, faţă de 25 de puncte până acum.