Categories
Autorităţi şi instituţii publice Ştiri

Primăriile pot depune începând cu luna octombrie dosarele de finanţare pentru achiziţia de autovehicule

Primăriile vor putea depune la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), în perioada 3 octombrie – 2 noiembrie 2018, dosare de finanţare pentru achiziţia de autovehicule mai puţin poluante pentru transportul public de persoane.

Potrivit unui comunicat de presă al AFM două noi programe care vizează îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră din transporturi, pentru achiziţia de autovehicule mai puţin poluante în transportul public de persoane, vor fi lansate în perioada următoare.

Astfel, în intervalul 3 octombrie – 2 noiembrie 2018, unităţile administrativ-teritoriale, municipii reşedinţe de judeţ, inclusiv Municipiul Bucureşti, vor putea depune dosare de finanţare în cadrul programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puţin poluante în transportul public local de persoane.

Bugetul alocat acestui proiect se ridică la 460 milioane de lei şi va susţine achiziţia de autobuze electrice, autobuze electric hibride, autobuze alimentate cu GNC (gaz natural comprimat) sau troleibuze.