România, locul 3 în topul celor mai bune vinuri din Europa de Est


Gustul și savoarea vinului românesc i-a cucerit pe englezi. În topul celor mai bune din Europa de Est, România figurează cu trei sortimente, la prețuri rezonabile.

Pe locul 1 , în acest top, este un vin din Ungaria, Kovács Nimród Monopole Blues Kékfrankos-2015-preţul fiind de 13,2 lire/sticlă. Este un vin roşu, care se numeşte după un tip de muzică, din podgoriile Kovács Nimród, regiunea viticolă Eger din Ungaria. Majestic Loves Grüner Veltliner 2017 este pe locul 2, costă 6.99 lire/sticlă. Grüner Veltliner este un soi de struguri de vin alb care se găseşte în Austria, Slovacia, Republica Cehă şi, în acest caz, Ungaria. Fructul, răcoritor, dar uscat, acest vin este o vară excelentă de vară.

Kronos Pinot Noir ediţie limitată 2014- este pe locul 3. O sticlă de vin costă 8,99 lire, produs într-o ediţie limitată de doar 6.600 de sticle, acesta este un bogat, neted cimbru de pinot din regiunea viticolă Carpatică din Dealu Mare din România. Maturată în stejar francez, există o mulţime de arome de fructe moi cu note de vanilie, condimente şi ierburi.

,