Consiliului General al Municipiului Bucureşti a hotărât o nouă rectificare bugetară


Consiliului General al Municipiului Bucureşti a hotărât o nouă rectificare bugetară în urma căreia au fost tăiate sumele destinate Administraţiei Străzilor, Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement (ALPAB) şi Administraţiei Fondului Imobiliar, dar, în schimb, s-au alocat bani mai mulţi pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială sau Proedus.

Astfel, bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială va fi majorat cu 8 milioane de lei, ajungând la 539 de milioane, suma adăugată reprezentând ajutoare sociale în numerar. De la Administraţia Fondului Imobiliar urmează să se taie 10 milioane de lei (în special de la bunuri şi servicii), bugetul acesteia ajungând la 17,8 milioane lei.

De asemenea, se va reduce bugetul Administraţiei Străzilor cu 40 de milioane de lei (ajungând la 336 milioane lei), banii reprezentând în principal creditele bugetare pentru execuţia şi modernizarea intersecţiilor semaforizate şi pentru o aplicaţie de smart parking (creditele de angajament rămân nemodificate pentru ambele). Pe de altă parte, au fost prevăzuţi bani pentru realizarea pasarelelor pietonale: 6 milioane de lei la credite bugetare şi 18 milioane de lei la credite de angajament.

,