Ministerul Finanțelor Publice a publicat un nou proiect al rectificării bugetare


Ministerul Finanțelor Publice a publicat un nou proiect al rectificării, cu modificări substanțiale.

Dacă în vechiul proiect  veniturile bugetului de stat se diminuau cu 1,77 miliarde lei, acum există o majorare 948,4 milioane lei, scrie Hotnews.ro. La bugetul asigurărilor sociale de stat s-a păstrat aceeaşi creştere de 897,1 milioane lei, la fel ca şi la cel pentru şomaj cu plusul de 245,9 milioane lei. În schimb, apar diminuări la bugetul instituţiilor/activităţilor finanţate integral şi/sau parţial din venituri proprii – 330,9 milioane lei.

Pe total buget general consolidat, veniturile au fost estimate în sus, comparativ cu versiunea precedentă, de la un plus de 5,99 miliarde lei, la 8,819 miliarde lei în cea actuală. De asemenea, în ceea ce priveşte cheltuielile, acestea au fost majorate la 9,92 miliarde lei (de la un plus de 7,09 miliarde în versiunea anterioară).

Anterior, veniturile bugetului de stat pe anul 2018, se diminuau, pe sold, cu suma de 1,778 miliarde lei. Acum reprezintă un plus de 948,4 milioane lei, aici având o influenţă mare veniturile din TVA, care iniţial prevedeau o scădere de peste 3 miliarde lei, iar acum fost estimată o diminuare de 1,72 miliarde lei. La venituri nefiscale s-a majorat plusul, de la 2,53 miliarde lei, la 2,8 miliarde lei

,