A crescut amenda pentru unele contravenţii!


Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a suportat de-a lungul timpului mai multe modificări, iar recent a mai suferit încă una și se va aplica începând cu luna august. De acum amenzile pentru parcarea neregulamentară pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități vor fi cu mult mai mari.

Printr-o ordonanţă de urgenţa amenda minima a crescut de 5 ori, de la 200 de lei, la 1000 de lei. Până acum amenzile erau între 200 si 1.000 de lei, OUG 69/2018 a stabilit că „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.”

Prin urmare, amenda a crescut de cinci ori, iar cea maxima s-a dublat. Asta ar trebui sa dea de gandit soferilor, chiar să îi sperie, a spus aradon.ro. Putem face referire la acei şoferi ce parchează cu obrăznicie, fără pic de ruşine, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi.