Examenul de definitivat are loc săptămâna aceasta!


Tinerii care vor să își facă o carieră la catedră vor susține miercuri, 18 iulie, examenul de definitivat. Aproape 9.000 de candidați s-au înscris la examenul care va începe la ora 10:00 și va fi organizat în 42 centre.

Candidații vor avea la dispoziție 4 ore pentru rezolvarea subiectelor. Cei mai mulți candidați s-au înscris la învăţământul preşcolar (2.253), la învăţământul primar în limba română (1.534), la educaţie fizică şi sport (887), limba şi literatura română (525) și la limba și literatura engleză (511).

Examenul scris de definitivare în învăţământ, sesiunea 2018, se va desfăşura miercuri, 18 iulie, începând cu ora 10:00, în  42 centre de examen (câte unul în fiecare judeţ şi în Municipiul Bucureşti), anunță Ministerul Educației într-un comunicat remis HotNews.ro. În acest an, proba va fi susținută la 98 de discipline de examen.
Dintre cei 9.475 de candidaţi înscrişi la începutul anului şcolar, au fost admişi la proba scrisă 8.920 de candidaţi care au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”, media aritmetică a notelor obținute la cele 2 inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective. Comparativ cu sesiunea de anul trecut, organizată în luna aprilie, se constată un plus de peste 2.500 de candidați înscriși, se mai arată în comunicat.