Legea pensiilor va intra în septembrie în dezbatere parlamentară!


Ministrul Muncii a declarat că legea pensiilor va intra din septembrie în dezbaterea parlamentară, iar toată lumea poate să-şi spună punctul de vedere pe lege, poate trimite mesaje la minister cu ce i se pare în neregulă sau să ceară anumite modificări

Ministrul spune că legea este “îndelung dezbătută” cu experţi în dreptul muncii şi drept constituţional, pentru a face proiectul să treacă mai uşor peste “hopul” Curţii Constituţionale. De asemenea, aceasta anunţă cu punctul de pensie va creşte din primăvară la de la 1.100 de lei la 1.250 de lei.

“Va intra din septembrie în dezbatere parlamentară fără niciun fel de dubiu. Noi va trebui să-l ţinem o lună de zile în dezbatere publică, pentru că este un proiect al Guvernului. Sigur că va fi probabil mai mult de o lună de zile pentru că vom ieşi în această vară cu el. Toată lumea poate să-şi spună punctul de vedere pe legea aceasta a pensiilor, poate trimite mesaje la minister cu ce i se pare în neregulă la această lege, să solicite anumite modificări”, a spus ministrul.