A fost acordat 60% din plafonul alocat Programului “Prima Casă”


Aproape 1,2 miliarde de lei însumează valoarea garanțiilor și a promisiunilor de garantare acordate, în acest an, beneficiarilor Programului Prima Casă 2018, de către Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM). Această sumă reprezintă peste 60% din plafonul alocat pentru 2018, care totalizează 1,92 miliarde de lei.

De la debutul Programului Prima Casă 2018, din data de 15 februarie a.c., și până în prezent, FNGCIMM a acordat peste 12.000 de garanții si promisiuni de garantare pentru creditele contractate de beneficiarii programului.

Majoritatea persoanelor care au cumpărat locuinţe prin intermediul Programului Prima Casă 2018 a preferat apartamentele cu două şi trei camere. Garsonierele şi apartamentele cu patru camere au fost mai puţin accesate de beneficiarii programului. Cei mai mulţi cumpărători provin din judeţul Ilfov. Volumul total al garanţiilor distribuite acestora reprezintă  aproximativ 13% din totalul garanţiilor acordate de Fond în acest an. În topul dispersiei teritoriale a garanţiilor acordate de FNGCIMM în anul 2018, judeţul Ilfov este urmat de sectoarele 4 şi 6 ale Bucureştiului, cu o distribuire aproape egală, de peste 7% din totalul garanţiilor, de Braşov, Iaşi şi Cluj.