Vor fi modificate condiţiile privind schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor


Premierul a anunţat în debutul şedinţei de Guvern, că vor fi modificate condiţiile privind schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor, permiţând astfel mai multor firme româneşti să poată aplica.

“În cadrul şedinţei de azi vom modifica schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor, cu impact major în economie. Prin acordarea acestei scheme de ajutor de stat, cu un buget anual de 145 de milioane de euro, se obţine un efect multiplicator în economie, prin angrenarea unor investiţii conexe, dar şi dezvoltarea furnizorilor locali de produse şi servicii. Prima modificare este dată de faptul că valoarea minimă a investiţiei se va reduce de la 10 milioane de euro la trei milioane de euro, pentru a da posiblitatea multor firme româneşti să poată aplica”, a precizat premierul.

O altă modificare este legată de faptul că depunerea cererilor pentru finanţare se va realiza continuu, în limita bugetului acordat pentru anul în curs.

“Se renunţă la selecţia pe bază de punctaj, selecţia făcându-se pentru cererile care îndeplinesc criteriile şi condiţiile de eligibilitate. Operatorul economic poate demara proiectul de investiţii după depunerea cererii de acord pentru finanţare, astfel încât poate demara proiectul la o dată certă, conform planului său de afaceri”, a mai spus prim-ministrul.