Guvernul va adopta măsuri pentru asigurarea finanţării centrelor medicale de permanenţă


Prim-ministrul a anunţat că Guvernul va adopta măsuri pentru asigurarea finanţării necesare celor 350 de centre medicale de permanenţă, alocând în acest sens fonduri suplimentare Ministerului Sănătăţii, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Executivului.

“O măsură importantă pe care o luăm azi este finanţarea în domeniul Sănătăţii, asigurăm finanţarea necesară centrelor medicale de permanenţă, astfel încât pacienţii să poată să beneficieze de servicii medicale în regim de gardă, indiferent de ora sau de zona în care locuiesc. În prezent, funcţionează aproximativ 350 de centre medicale de permanenţă, în zone izolate sau greu accesibile, în special în mediul rural. Aici este nevoie de asistenţă medicală primară, în afara programului de lucru al cabinetelor de medicină de familie. Pentru aceste centre vom aloca fonduri suplimentare Ministerului Sănătăţii, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului”, a precizat premierul.

“Aşa cum ne-am angajat prin programul de guvernare, începând cu 1 iulie, pensiile românilor se vor majora. Este o responsabilitate, dar şi o datorie de onoare faţă de cei peste 5 milioane de pensionari. Punctul de pensie va creşte cu 10% de la 1 iulie 2018, respectiv de la 1.000 de lei la 1.100 de lei. De asemenea, pensia minimă garantată va creşte cu 23% tot de la 1 iulie 2018, respectiv de la 520 de lei la 640 de lei. Vorbim despre valori nete, pentru că este cunoscut faptul că pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate. Tot de la 1 iulie se măresc şi prestaţiile sociale pentru persoanele cu dizabilităţi”, a arătat prim-ministrul.