Modificarea Legii privind Statutul judecătorilor și procurorilor este constituțională


Plenul Curții Constituționale a luat în dezbatere, în cadrul controlului anterior promulgării, potrivit unui comunicat:
– 0biecția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. I pct. 4 [cu referire la art. 3 alin. (1)], pct. 9 [cu referire la art. 7 alin. (7)], pct. 93 [cu referire la art. 56], pct. 97 [cu referire la art. 58 alin. (1)], pct. 134 [cu referire la art. 75 alin. (1) lit. c)] și pct. 151 [cu referire la art. 96 alin. (3)] din Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 303/2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor, obiecție formulată de un număr de 97 de deputați.
– obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. I pct. 151 [cu referire la art. 96 alin. (3) și  (4)] din Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 303/2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor, obiecție formulată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secțiile Unite.

Curtea Constituțională a dispus conexarea acestora, constatând identitatea de obiect al acestor două sesizări.

Cu majoritate de voturi, Curtea Constituțională a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile criticate din Legea pentru modificarea și completarea Legii nr .303/2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor sunt constituționale, în raport de criticile formulate.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Președintelui României.