Statutul Magistraţilor a ajuns pentru a treia oară la votul final!


Statutul Magistraților, a trecut de votul final la Cameră, pentru a treia oară, după ce Comisia a pus în acord legea cu prevederile CCR, privind modul în care un magistrat comite eroare judiciară.

Statutul Magistraților, prima lege a Justiției, a ajuns pentru a treia oară la votul final al deputaților. Au fost 181 de voturi ”pentru”, 71 impotrivă și 5 împotrivă.

Statutul Magistraților, prima lege a justiției, a ajuns joi în Comisia juridică, și într-o ședință de o oră, a fost pusă în acord cu observațiile CCR, pentru a stabili cadrul în care există eraore judiciară comisă de magistrați. Legea a fost aprobată cu 11 voturi pentru, 4 împotrivă.

Statutul Magistraților, legea 303, a ajuns pentru a treia oară în Comisia juridica, după ce CCR a declarat neconstituțională eroarea judiciară a magistratului. După ședința, s-a declarat că nu este exclusă o nouă sesizare, a patra, la Curtea Constituțională. Afirmația a fost întărită și de deputatul USR Stelian Ion. „Credem că această nouă definiție satisface, să nu te poți întoarce împotriva magistratului oricând”, a declarat presedintele comisiei juridice, jurnaliștilor după ședință.