Categories
Activităţi industriale Autorităţi şi instituţii publice Economie Ştiri

Producătorii de alcool vor primi ajutor financiar!

Bugetul de stat și Comisia Europeană vor finanța, prin PNDR 2020, companiile producătoare de alcool care vor să  fac investiții inițiale în diverse active. Se vor acorda cel mult 300.000 de euro pentru un proiect, sub formă de grant.

Aproximativ 31 de companii sau asociații de producători care vor să producă băuturi alcoolice vor avea șansa să acceseze o parte din cei 10,8 milioane de euro, bani europeni și din bugetul de stat ce vor fi alocați prin schema de ajutor de stat “Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii, inclusiv în sectorul pomicol, pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole” în cadrul PNDR 2014-2020, potrivit unui proiect elaborat de către Ministerul Agriculturii lansat în dezbatere publică.

Sprijinul, de cel mult 200.000 de euro pentru microîntreprinderi sau 300.000 de euro pentru formele asociative,  este unul nerambursabil și va proveni în proporție de 75% din fonduri FEADR şi 25% contribuţie naţională de la bugetul de stat pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, iar proiectele eligibile sunt cele ce vizează investiţii iniţiale în active corporale şi/sau necorporale.

Mai exact, se vor finanța activitățile de  distilare, rafinare şi mixarea băuturilor alcoolice, fabricarea de băuturi alcoolice distilate: whisky, coniac, gin, lichioruri etc. – fabricarea de băuturi mixte cu alcool distilat – amestecarea alcoolurilor distilate – fabricarea alcoolurilor neutre.