În perioada următoare vor avea loc dezbaterile pe modificările Codurilor penale


Comisia parlamentară specială pe legile Justiţiei începe dezbaterile pe modificările la Codurile penal, de procedură penală şi de procedură civilă.

Săptămâna trecută, au avut loc dezbaterile generale asupra modificărilor codurilor penale.

*** Uniunea Naţională a Judecătorilor din România va trimite Comisiei parlamentare speciale pe legile Justiţiei observaţii punctuale la proiectul de modificare a Codurilor penal, de procedură penală şi de procedură civilă, anunţa miercurea trecută preşedintele UNJR, Dana Gîrbovan, care sublinia că există o nevoie reală de modificare a acestor coduri şi semnala o serie de probleme care necesită răspunsuri sau soluţii.

„Ceea ce este cel mai important să înţelegem este că există o nevoie reală de modificare a acestor Coduri, fie că vorbim de nevoia generată de punerea în acord a legii cu deciziile CCR, de implementarea unor directive. (…) Sunt şi chestiuni care ţin de politica penală a statului, unele vizează strict oportunitatea şi pentru acestea răspunderea revine în cele din urmă Parlamentului, care va fi chemat să dea seamă cetăţenilor. Sunt foarte multe probleme care necesită o atenţie sporită şi multă muncă, răbdare şi deschidere spre dialog”, conform comunicatului.