Modificarea codului fiscal şi a celui de procedură fiscală se va finaliza până la sfârşitul acestui an!


Modificarea codului fiscal şi a celui de procedură fiscală se va finaliza până la sfârşitul acestui an, printr-un demers ”corect şi logic”, fără iniţiative ”populiste”, pentru a crea predictibilitate, a declarat vineri, la Suceava, ministrul Finanţelor.

”Pentru a încheia în acest an procesul de modificare continuă a codului fiscal – inclusiv la Parlament sunt foarte multe iniţiative de modificare, din păcate multe dintre ele populiste – noi, la Finanţe, am început un proces de a face analiza articol cu articol a codului fiscal şi a codului de procedură fiscală. Am trimis deja scrisori şi structurilor reprezentative ca să ne ajute în acest proces, pentru a simplifica.

Nu plecăm de la ideea de a modifica iar altceva (…) Până la final de an, vrem să închidem acest proces de consultare publică, iar dacă va fi cazul, să fie o ultimă modificare pe cele două coduri, fiscal şi de procedură fiscală, ca, de la 1 ianuarie 2019, să închidem discuţia de modificare pe aceste două acte foarte importante pentru economie şi lumea să aibă acea predictibilitate. Cred că este un proces corect şi logic”, a spus ministrul.