Ministerul Transporturilor a început demersurile pentru constituirea unui comitet interministerial


Ministrul Transporturilor a declarat că a început demersurile pentru constituirea unui comitet interministerial activ care să gestioneze problemele investiţiilor în infrastructura strategică pe domeniile mediu, achiziţii publice, autorizaţii de construcţie.

‘Am luat la cunoştinţă repede şi ştiam chiar mai dinainte că există multă birocraţie în eliberarea acordurilor de mediu, în eliberarea autorizaţiilor de construcţie şi aşa mai departe. Încă de la audiere am spus şi deja fac în minister un memo care să conducă la constituirea unui comitet interministerial activ care să gestioneze problemele investiţiilor în infrastructura strategică pe domeniile de mediu, achiziţii publice, autorizaţii de construcţie. Acest lucru se va întâmpla la începutul lunii martie şi în cursul lunii martie voi operaţionaliza acest comitet interministerial condus de către Ministerul Transporturilor. Am susţinere politică pentru acest demers, am toată determinarea să îl fac’, a spus Ministrul.

Ministrul Transporturilor a adăugat că şi-a propus să nu se mai deschidă nicio procedură de achiziţie publică de lucrări importante fără a fi îndeplinite toate condiţiile legale.