MAI are un nou Regulament de ordine interioară


În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 98 din data de 01 februarie 2018 a fost publicat Ordinul nr. 3/2018 privind modificarea și completarea Ordinului ministrului administrației și internelor nr. 120/2010 pentru aprobarea Regulamentului de ordine interioară în direcțiile generale/direcțiile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne.

Prezentul ordin înlocuiește următoarele sintagme:
– „Ministerul Administrației și Internelor” cu Ministerul Afacerilor Interne”;
– „direcția generală/direcția” cu „unitatea aparatului central”, fiind unitatea organizatorică și funcțională de bază în cadrul aparatului central.

Noutatea constă în posibilitatea emiterii de către șefii unităților aparatului central de dispoziții cu privire la organizarea și disciplina muncii, precum și la securitatea și sănătatea în muncă.

În stabilirea și structurarea activităților pentru îndeplinirea obiectivelor/misiunilor de către unitățile aparatului central se concretizează în următoarele documente de informare:
– informări periodice cu privire la stadiul îndeplinirii angajamentelor M.A.I. rezultate din Programul de guvernare;
– informări privind punerea în aplicare a documentelor de planificare operațională/rezultatelor obținute;
–  informări privind stadiul implementării strategiilor naționale/sectoriale/Planului strategic instituțional al M.A.I. și altor documente de planificare strategică;
– informări periodice privind activitățile desfășurate de către unitățile aparatului central în domeniile de competență.