Legea parteneriatului public-privat va fi promovată săptămâna viitoare!


Legea parteneriatului public-privat ar putea publicată în Monitorul Oficial cel târziu săptămâna viitoare, după ce va fi promovată printr-o Ordonanţă de Urgenţă, a declarat premierul.

În acest context, primarul Capitalei, a declarat că Parlamentul ar trebui să înceapă mai repede o dezbatere a amendamentelor pentru pachetul de legi privind achiziţiile publice, pentru că legislaţia trebuie îmbunătăţită urgent.

Primarul a afirmat: “Ne dorim o dezbatere cât mai urgenţă a amendamentelor pentru acest pachet de legi care, aşa cum am spus de nenumărate ori, blochează în prezent dezvoltarea oraşelor. Am transmis şi eu, şi colegii mei, primarii de sectoare, anumite amendamente la legea achiziitiilor, pentru că această legislaţie să fie îmbunătăţită urgent, să devină un act legislativ european, şi nu unul în care pur şi simplu s-au introdus nişte elemente care frânează dezvoltarea (…) În acest moment, oricine poate să depună o contestaţie la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), iar ca urmare a acestor contestaţii se pot suspenda licitaţii, cum s-a întâmplat şi la nivelul Primăriei Capitalei, cu licitaţia RATB. Din cauza unor contestaţii, am pierdut practic toată vara aşteptând să se facă această analiză, licitaţia a fost reluată joia trecută, dar este timp pierdut în detrimentul bucureştenilor. Şi ca acest caz sunt altele multe în ţară”.