Legea asigurării obligatorie a locuinţei va suferi modificări


Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) trebuie să schimbe cadrul legal normativ în vederea creşterii gradului de cuprindere în asigurare a locuinţelor prin poliţa obligatorie PAD, pentru că ceva nu funcţionează.

Vicepreşedintele ASF a declarat: “Ceva nu funcţionează. De ce? Nu vrem să vindem poliţe PAD? Nu, ni s-a spus că primăriile nu-şi fac treaba. Ce treabă avem noi cu primăriile? Pentru că primăriile nu amendează deţinătorii de locuinţe. Dar de ce trebuie să îi amendeze? De ce nu mergem noi să convingem deţinătorii de locuinţe că trebuie să-şi facă această asigurare? De ce nu folosim acest canal de vânzare numit brokeri sau intermediari în mod serios? Sunt întrebări la care în continuare caut răspuns. Dar ceea ce pot să asigur industria e că lucrurile nu vor rămâne aşa. Aşa cum am rezolvat problema RCA, vom rezolva şi problema PAID.”

Acesta a precizat că una dintre provocările ASF în 2017 o reprezintă actualizarea cadrului legal normativ în vederea creşterii gradului de cuprindere în asigurare a locuinţelor prin poliţa obligatorie PAD, care s-a situat la 18,48% în septembrie 2017.