Consiliul fiscal a avizat negativ proiectul de modificare al Codului Fiscal


Consiliul Fiscal a avizat negativ, proiectul de ordonanta de urgenta prin care Guvernul vrea sa modifice Codul Fiscal.

Ca si avizul Consiliului Economic si Social (CES), tot negativ, avizul Consiliului Fiscal este consultativ, dar obligatoriu, adica trebuie sa existe, favorabil sau nevaforabil. Guvernul a amanat adoptarea ordonantei pana luni, in asteptarea avizului de la Consiliul Legislativ.

Opinia Consiliului fiscal asupra proiectului de Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a fost publicata vineri pe site, precizandu-se ca Guvernul a cerut avizul pe proiect in data de 27 octombrie.

In urma dezbaterilor, membrii Consiliului Fiscal au ajuns la concluzia ca exista riscul „unor pierderi de venituri mai mari decat cele evaluate” si, in plus, „in lipsa unei constructii bugetare complete”, Guvernul nu poate certifica „faptul ca tintele bugetare anuale si pe termen mediu asumate prin Strategia Fiscal-Bugetara 2017-2019 nu vor fi depasite, in conditiile in care acestea din urma sunt oricum incompatibile cu regulile fiscale interne si cu tratatele europene”, motiv pentru care s-a decis prin vot ca avizul sa fie unul negativ.