A fost înfiinţat Centrul Naţional pentru Informaţii Financiare


În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 854 din data de 30 octombrie 2017, a fost publicată Ordonanța de urgență nr. 77/2017 privind înființarea Centrului Național pentru Informații Financiare.

Centrul Național pentru Informații Financiare, structură fără personalitate juridică organizată la nivel de direcție generală, asigură, cu titlu gratuit, serviciile de specialitate în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor pentru Ministerul Finanțelor Publice, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, Agenția Națională pentru Achiziții Publice și Comisia Națională de Prognoză.

Pe lângă serviciile de specialitate din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, Centrul Național pentru Informații Financiare îndeplinește următoarele activități:
– coordonează în mod direct activitatea din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor din cadrul direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice;
– asigură suportul de specialitate pentru implementarea proiectului derulat în baza acordului de împrumut ratificat prin Legea nr. 212/2013, cu modificările ulterioare;
– asigură pentru alte entități publice, anumite servicii din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, în domeniul finanțelor publice, în condițiile stabilite prin hotărâre a Guvernului.

Numărul de posturi și personalul, patrimoniul, arhiva și creditele bugetare corespunzătoare activității preluate de la Agenția Națională de Administrare Fiscală, Agenția Națională pentru Achiziții Publice și Comisia Națională de Prognoză, se predau pe bază de protocol de predare – preluare în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.