Ocuparea forței de muncă în UE continuă să crească într-un ritm constant


Potrivit celui mai recent buletin trimestrial privind ocuparea forței de muncă și evoluția socială în Europa, în UE se menține ferm tendința de intensificare a ocupării forței de muncă și a creșterii economice.

Ocuparea forței de muncă în UE continuă să crească într-un ritm constant și în aproape toate statele membre. Ocuparea forței de muncă a crescut cu 1,5 % în UE și cu 1,6 % în zona euro în al doilea trimestru al anului 2017 în comparație cu aceeași perioadă din 2016. Față de anul trecut, în UE numărul de angajați a crescut cu 3,5 milioane de persoane, iar în zona euro cu 2,4 milioane de persoane. Aceasta înseamnă că, în prezent, în UE sunt angajate 235,4 milioane de persoane . Acesta este cel mai înalt nivel înregistrat vreodată. În comparație cu cel de-al treilea trimestru al anului 2014, aceasta corespunde la 8 milioane de angajați suplimentari în UE și la 5,6 milioane de angajați suplimentari în zona euro.

De creșterea ratei de ocupare a forței de muncă în UE din ultimii patru ani a beneficiat, în special, generația mai tânără. Deși șomajul în rândul tineretului este încă prea ridicat în UE, rata a scăzut în mod constant și mai rapid decât șomajul în ansamblul populației: în prezent, se situează la 16,9 %, coborând la un nivel mai scăzut decât în 2008.