Rezidenţii vor putea fi incluşi în linia de gardă din primul an de pregătire în specialitate


Plenul Camerei Deputaților a adoptat o propunere legislativă care instituie posibilitatea includerii rezidenților în linia de gardă din primul an de pregătire în specialitate.

În proiectul de lege se prevede: “Începând cu anul întâi de pregătire în specialitate, medicii rezidenți pot fi incluși, la cerere, în linia de gardă efectuată în specialitatea în care își desfășoară rezidențiatul, cu excepția liniei I de gardă și în afara programului normal de lucru. Activitatea rezidenților incluși în linia de gardă se desfășoară pe răspunderea și sub supravegherea medicului titular de gardă. Începând cu anul trei de pregătire în specialitate, medicii rezidenți pot fi incluși, la cerere, în linia I de gardă efectuată în specialitatea în care își desfășoară rezidențiatul, în afara programului normal de lucru, cu respectarea limitelor de competență prevăzute la alin. (2), sub supravegherea unui medic specialist sau primar care efectuează gardă la domiciliu și care a fost desemnat în acest sens de către șeful de secție”.

Acest proiect de lege aduce completări Ordonanței Guvernului nr.18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului.