ANAF are liber la poprirea pe conturi în sistem electronic!


Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) poate, începând de astăzi să pună poprire pe conturi prin sistemul electronic, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Poprirea electronică — Sistemul de comunicare a actelor de executare către instituțiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță este funcțională din data de 23 iunie 2017. Prin intermediul acestui sistem este asigurată o comunicare rapidă și eficientă a actelor de executare și sunt înlăturate deficiențele legate de întârzierea ridicării măsurii popririi conturilor bancare în cazul stingerii obligațiilor fiscale, astfel încât activitatea contribuabililor să fie cât mai puțin afectată. Sistemul de comunicare a actelor de executare către instituțiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță este realizat în baza Ordinului ministrului finanțelor publice nr. 691/2017 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanță a actelor de executare și a procedurii de comunicare a acestora.

Potrivit acestuia, poprirea electronică are în vedere debirocratizarea și simplificarea procedurilor administrative, precum și modernizarea și eficientizarea activității Agenției Naționale de Administrare Fiscală.