Cererile pentru Programul Prima Casă au atins un maxim istoric!


Fondul de Garantare (FNGCIMM) înregistrează în această perioadă un maxim istoric al cererilor de garanții acordate prin Programul Prima Casă. În medie, la fond se primesc 600 de noi solicitări zilnic, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Chiar dacă autorităţile au un plan pe cinci ani cu privire la Prima Casă, românii par că se înghesui să-şi cumpere locuinţe. Fondul de Garantare înregistrează zilnic 600 de noi dosare la programul Prima Casă, un record istoric, asta după ce în urmă cu săptămâni ritmul era de 500 de cereri pe zi.

Iar pentru a răspunde nevoilor clienților și pentru a accelera fluxul operațional de acordare a garanțiilor, conducerea FNGCIMM a decis implementarea următoarelor măsuri:

  1. Extinderea programului normal de lucru al echipelor operationale, pe o perioadă de timp suficientă pentru a asigura un flux mai rapid de analiză;
  2. Menținerea programului normal de lucru în perioada de mini-vacanță, din perioada 1-5 iunie, inclusiv în zilele de week-end (3-4 iunie 2017);
  3. Suplimentarea în continuare, a numărului de angajați pe măsura nevoilor etapelor procesului de analiză.