Bugetarii ar putea primi vouchere de vacanță la nivelul unui salariu minim brut garantat în plată


Bugetarii ar putea primi vouchere de vacanță la nivelul unui salariu minim brut garantat în plată, iar performanța profesională va fi stimulată prin premii lunare de 5% din cheltuielile cu salariile, conform proiectului Legii salarizării unitare.

La elaborarea Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice s-a avut în vedere stimularea performanței profesionale prin majorarea procentului de acordare a premiilor lunare de la 2% din cheltuielile cu salariile, cum a fost prevăzut în Legea-cadru nr. 284/2010, la 5% din cheltuielile cu salariile, pentru persoanele care obțin rezultate deosebite în activitatea desfășurată în cadrul instituției, se arată în expunerea de motive.

Ministrul mai vorbește despre acordarea primei de vacanță anuală, sub formă de vouchere de vacanță, la nivelul unui salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată.

De asemenea, potrivit proiectului, se va acorda indemnizație de hrană anuală la nivelul a două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată.

Toate modificările acestea legislative par ireale şi sumele acestea pompoase ne fac cu ochiul dar sper ca acestă legea să fie promulgată şi aplicată deşi în opinia mea bugetul statului trebuie să suporte sume fabuloase pentru a acoperi aceste propuneri.