Cererile privind programul ‘Start-Up Nation- România’ ar putea fi depuse începând cu data de 2 mai


Cererile de finanţare pentru programul privind stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii ‘Start-Up Nation- România’ ar putea fi fi depuse începând cu data de 2 mai 2017, a declarat secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Potrivit acestuia, planurile de afaceri ale firmelor nou-constituite vor putea fi depuse on-line prin intermediul unei aplicaţii care va rămâne deschisă pentru perioadă de 30 de zile.

Oficialul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ si Antreprenoriat susţine că programul, care prevede alocarea unor granturi de până la 200.000 de lei, nu necesită depunere fizică de dosare, iar evaluarea cererilor se va face automat, la fel ca şi stabilirea punctajului acordat fiecărui plan de afaceri. 

Acesta susţine că Programul ‘Start-Up Nation- România’, care se va desfăşura pe o perioadă de patru ani, îşi propune finanţarea a aproximativ 10.000 de noi firme anual. Prin acest program ar putea fi create peste 20.000 de locuri de muncă în fiecare an, în condiţiile în care pentru un grant de 100.000 de lei IMM-urile au obligaţia de a angaja minim o persoană, iar pentru 200.000 de lei minim două persoane.