Sume fabuloase privind salariile sunt prevăzute în proiectul legii salarizării unitare


În ultimul timp se vehiculează nişte sume fabuloase care ni se vor cuveni ca recompensaţie salarială, astfel că daţi-mi voie să fiu puţin sceptică şi să mă întreb de unde va avea Guvernul acest buget şi de ce fostele Guverne au fost aşa de “rău intenţionate” încât nu au binevoit să acorde cetăţenilor un trai decent.

Dar să lăsăm deoparte scepticismul şi să ne îndreptăm spre declaraţiile Ministrului Muncii. Acesta a afirmat că potrivit proiectului legii salarizării unitare, anul viitor salariile medicilor vor ajunge la echivalentul a 3.600 de euro pentru un doctor de la secţia Terapie Intensivă iar până în anul 2020, în vârful piramidei salariale se va află preşedintele României, cu 18 000 de lei, urmat de preşedinţii Parlamentului, premierul, preşedintele Inaltei Curţi de Casaţie si Justiţie, preşedintele Curţii Constituţionale, apoi de medici şi judecători.

Iar pentru medici, salariile vor creşte foarte mult de anul viitor. Veniturile doctorilor vor ajunge la 70% din salariile medicilor în UE, astfel încât aceştia să nu mai plece din tara.

Pare o minune, aş spune eu, a noua minune a lumii, dar după cum ştim speranţa moare ultima aşa că aşteptăm să vedem ce ni se mai pregăteşte pe viitor când vom avea conturile doldora.