Un proiect de lege prevede subvenţii pentru cumpărarea de biciclete!


Un proiect de lege, adoptat de Senat anul trecut, conferă angajatorilor posibilitatea să acorde angajaților subvenții, sub forma unor tichete, atât pentru cumpărarea de biciclete, cât și pentru deplasarea în interes de serviciu cu acestea.

Guvernul le-a recomandat însă parlamentarilor să nu adopte proiectul, susținând că impactul bugetar, în urma aplicării acestor prevederi în administrație și companii de stat, ar pune în pericol ținta de deficit de 3% din PIB.

​Inițiativa legislativă stabilește că tichetele de bicicletă (tichete valorice pentru achiziționarea bicicletelor) sunt tratate drept cheltuieli sociale cu deductibilitate limitată, o dată la trei ani, cu o valoare maximă a subvenției de 1.500 de lei.

Totodată, angajatorii vor avea posibilitatea să acorde indemnizații pentru mersul pe bicicletă angajaților care utilizează acest mijloc de transport pentru a se deplasa la locul de muncă sau pentru deplasările în interes de serviciu. Această indemnizație va fi acordată tot sub forma tichetelor de bicicletă, într-o limită anuală de 300 de lei, pentru o valoare de 0,33 lei/kilometru.