CE se reuneşte pentru a discuta despre economie şi securitate!


Consiliul European se reunește la 9-10 martie 2017, la Bruxelles, pentru a discuta despre economie, securitate și relații externe. Anterioara reuniune a Consiliului a fost una informală și a avut loc, în Malta, la 3 februarie 2017.

În ceea ce privește tema economiei, Consiliul European va discuta despre prioritățile pentru semestrul european 2017 și va aproba recomandarea privind politica economică a zonei euro. De asemenea, Consiliul European va analiza progresele înregistrate în ceea ce privește prioritățile legislative și principalele strategii: Strategia privind piața unică, Strategia privind piața unică digitală, Planul de acțiune privind uniunea piețelor de capital și uniunea energetică.

Referitor la tema securității, Consiliul European va examina situația UE cu privire la securitatea internă și va urmări dacă s-au pus în practică concluziile sale din decembrie 2016 privind securitatea externă și apărarea.

Se vor aborda și teme de politică externă (ex: Balcanii de Vest), dar și alegerea președintelui Consiliului European, pentru perioada 1 iunie 2017-30 noiembrie 2019.