Vom avea un nou contract cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale


Noul contract-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016 – 2017, ce vor intra în vigoare la 1 aprilie 2017, cuprinde o serie de noutăţi, printre care creşterea valorii minime garantate a punctului per capita pentru asistenţa medicală primară de la 4,6 la 4,8 lei, valoarea minim garantată a punctului pe serviciu crescând de la 2,1 la 2,2 lei.

Potrivit CNAS, în cadrul serviciilor medicale preventive şi profilactice, pentru screeningul sindromului dismetabolic la copiii de peste 6 ani cu indicele de masă corporală (IMC) crescut sau la cei cu istoric de hipercolesterolemie familială se introduc investigaţiile TSH şi FT4, iar investigaţia „colesterol total” se înlocuieşte cu investigaţia „LDL colesterol”. La acest capitol, pentru adulţii asimptomatici cu vârsta peste 18 ani se introduce investigaţia „LDL colesterol”.

Investigaţiile paraclinice feritină serică, gama GT şi osteodensitometrie segmentară (DXA) vor putea fi recomandate şi de medicii de familie.

,