Firmele din industria de armament vor beneficia de unele facilităţi!


armaGuvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă prin care se completează OUG 51/2015 privind unele măsuri pentru realizarea de investiţii la operatorii economici din industria de apărare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Astfel, agenţii economici din industria de apărare, industrie de interes strategic pentru securitatea naţională, în situaţia contextului geopolitic actual, vor fi sprijiniţi în realizarea de investiţii pentru retehnologizarea capacităţilor de producţie, modernizarea activelor deja existente sau crearea unor noi capacităţi de producţie, informează un comunicat al Guvernului.

De această măsură pot beneficia operatorii economici care dispun de un plan de restructurare sau reorganizare aprobat în condiţiile legii, cărora li se lasă la dispoziţie 60% din veniturile obţinute prin valorificarea activelor devenite disponibile.

Prin acest act normativ, se creează premisele dezvoltării unor programe de restructurare şi eficientizare reale ale agenţilor economici, care să conducă la îmbunătăţirea situaţiei economico-financiare, industria de apărare având nevoie stringentă de investiţii, la diminuarea semnificativă a plăţilor restante, la susţinerea anumitor programe specifice creşterii capacităţilor de producţie în domeniul apărării.

Măsura vizează, totodată, şi crearea condiţiilor necesare ca agenţii economici din industria de apărare să poată satisface necesităţile de înzestrare ale instituţiilor din cadrul Forţelor Sistemului Naţional de Apărare.