Comisia Europeană a făcut noi pași în direcția creării unui pilon european al drepturilor sociale!


imageseuComisia Europeană a făcut noi pași în direcția creării unui pilon european al drepturilor sociale, organizând la Bruxelles o conferință la nivel înalt. Vor urma în curând propuneri detaliate. Comisia Europeană a anunțat, de asemenea, că ar dori să găzduiască, împreună cu Suedia, un Summit social la nivelul UE, mai târziu în cursul acestui an.

La conferință participă peste 600 de reprezentanți ai autorităților statelor membre, ai instituțiilor UE, ai partenerilor sociali și ai societății civile, inclusiv peste 20 de miniștri naționali și mai mulți membri ai colegiului comisarilor, care vor purta discuții privind rezultatele consultării publice referitoare la acest pilon european al drepturilor sociale.

Conferința a reprezentat o ocazie de a face schimb de opinii cu părțile interesate. Comisia a organizat o amplă consultare publică pe tema pilonului european al drepturilor sociale, în cadrul căreia s-au primit peste 16 000 de contribuții. Parlamentul European a adoptat săptămâna trecută o rezoluție în acest sens. Comitetul Economic și Social European (CESE) urmează să adopte un aviz spre sfârșitul acestei luni. Comitetul Regiunilor a contribuit cu un aviz, iar partenerii sociali europeni și naționali, cu rapoartele lor (raportul BusinessEurope, raportul CES).