Legea prevenţiei în mediul de afaceri ar putea fi promovată în curând


descarcareac-1Noul Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat vrea să promoveze Legea prevenției în mediul de afaceri cât mai curând posibil, astfel încât să intre în vigoare în primul trimestru al acestui an.

Acesta a declarat că “Legea va fi valabilă pentru toate companiile, nu doar pentru IMM-uri, și va fi gata în primul trimestru al acestui an”.

Potrivit acestuia, legea prevenției presupune că, înainte de a se lua o măsură punitivă împotriva unei firme, trebuie aplicată o măsură de prevenție.

“Toate organismele statului au două componente: una de prevenție și una de control, însă acestea realizează doar componenta de control. Cred că această componentă de prevenție trebuie să prevaleze în ceea ce înseamnă mediul de afaceri și atunci noi impunem o măsură de prevenție înainte de lua o măsură punitivă. Asta înseamnă că îi dai un timp la dispoziție întreprinzătorului să se conformeze și abia după aceea aplici o măsură punitivă. Această lege este cea mai așteptată de mediul de afaceri”, a mai susţinut acesta.