A fost elaborat cadrul legal pentru plata gărzilor medicilor rezidenți!


hexi-pharma01-465x390-300x200Ministerul Sănătății (MS) a anunțat joi că a elaborat cadrul legal pentru plata gărzilor medicilor rezidenți de anul I și II iar proiectul de ordonanță de urgență a fost înaintat Guvernului.

Ministerul explică că exista un număr mare de gărzi efectuate de aceștia și care nu erau remunerate. Noul act normativ prevede că medicii aflați în primii doi ani de pregătire în rezidențiat pot asista medicul titular de gardă în afara programului normal de lucru și pentru această activitate beneficiază de o indemnizație în cuantum de 140 de lei/gardă. Această indemnizație se va acorda pentru un număr de maximum două gărzi pe lună.

Noul act normativ, arată MS, prevede că medicii aflați în primii doi ani de pregătire în rezidențiat pot asista medicul titular de gardă în afara programului normal de lucru și pentru această activitate beneficiază de o indemnizație în cuantum de 140 de lei/gardă. Această indemnizație se va acorda pentru un număr de maximum două gărzi pe lună.

Mai mult măsura se va aplica și medicilor rezidenți începând cu anul III de pregătire pentru activitatea prestată în afara programului de la norma de bază, care efectuează gărzi în spitale în care nu sunt organizate două linii de gardă în aceeași specialitate.

În jur de 7.000 de medici rezidenți ar urma să beneficieze de această indemnizație.