Creșterea calității învățământului superior – Proiect


invatamantGhidul Solicitantului condiții specifice „Măsuri sistemice de creștere a calității învățământului superior” a fost publicat, în consultare publică, de Ministerul Fondurilor Europene, cu un buget  total alocat pentru toate regiunile de dezvoltare ale României de 14.863.717 euro (din care peste 2,5 milioane euro pentru Regiunea București-Ilfov).

Cadrul legal relevant constă din:  Legea Educației Naționale nr. 1/2011;  OUG nr. 75/2005 privind asigurarea calităţii educației cu modificările și completările ulterioare; Legea nr. 87/2006 privind aprobarea OUG nr.75/2005 privind asigurarea calității; Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare.
Ghidul își propune susținerea financiară a celor mai bune mecanisme de dezvoltare și implementare a unor măsuri sistemice integrate în învățământul terțiar, cu scopul final de a îmbunătăți calitatea și relevanța învățământului terțiar, alinierea lui la necesitățile pieței muncii şi dezvoltarea acelor condiții care contribuie la creșterea ratei de acces, participare și absolvire în învățământul terțiar, inclusiv pentru personale de favorizate.