Protocol pentru înfiinţarea Consiliului de management strategic


descarcarevfgÎnalta Curte de Casație și Justiție a publicat Protocolul încheiat între Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public și Înalta Curte de Casație și Justiție pentru înfiinţarea Consiliului de management strategic.

Actul normativ reglementează cadrul instituțional al planificării strategice și monitorizării utilizării resurselor sistemului judiciar.

Conform documentului, se înfiinţează Consiliul de management strategic, organism colegial alcătuit din ministrul justiţiei, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Astfel, Consiliul este responsabil de stabilirea strategiei şi a viziunii de dezvoltare pe termen mediu şi lung şi a priorităţilor generale ale sistemului judiciar, inclusiv stabilirea necesarului de resurse materiale şi umane şi distribuirea celor alocate, şi de urmărirea implementării acestora. în mod special. Totodată, Consiliul dezbate toate chestiunile de ordin financiar şi organizatoric ce au sau pot avea un impact asupra funcţionării întregului sistem judiciar.

De asemenea, Consiliul este responsabil de urmărirea implementării măsurilor din Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 282/2016.