Procedura privind autorizarea unor organisme pentru a importa bunuri în regim de scutire, modificată


formular-constare-amibila-de-accidentMinisterul Finanţelor Publice (MFP) a supus spre consultare publică proiectul de Ordin pentru modificarea Procedurii privind autorizarea unor organisme pentru a importa bunuri în regim de scutire, aprobate prin Ordinul MFP nr. 105/2016.

Astfel, în vederea reglementării cadrului legal pentru soluționarea cererilor privind autorizarea unor organisme pentru a importa bunuri în regim de scutire de la plata TVA este necesară investirea comisiilor instituite în temeiul art. 1 din Procedura aprobată prin Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 2.554/2016, cu competențe în analiza și soluționarea cererilor de autorizare depuse potrivit prevederilor art. 2 din OMFP 105/2016.

Totodată, pentru asigurarea cadrului legal pentru soluționarea cererilor privind autorizarea unor organisme pentru a importa bunuri în regim de scutire de la plata TVA, depuse în perioada cuprinsă între data abrogării OMFP nr. 2400/2010 și data intrării în vigoare a noilor prevederi ale art. 2 alin. (2) din OMFP 105/2016, este necesară adoptarea de dispoziții tranzitorii.