Monitorizarea spitalelor acreditate


medici_58556900Preşedintele Autorităţii Naţionale de Management a Calităţii în Sănătate (ANMCS), Vasile Cepoi, a declarat că, începând de săptămâna viitoare, va avea loc monitorizarea spitalelor acreditate. Controale inopinate vor avea loc acolo unde raportările nu sunt credibile.

În acest sens au fost pregătite toate chestionarele necesare care urmează să fie trimise la spitale, iar acestea la rândul lor urmează să transmită la ANMCS informaţii necesare pentru calcularea indicatorilor de monitorizare.

În cazul în care indicatorii ne relevă evoluţia dorită, se vor efectua controale inopinate şi reevaluarea acreditării spitalului. Controalele inopinate vor apărea atunci când tendinţa indicatorilor raportaţi arată că există o problemă.

Metodologia de monitorizare a spitalelor acreditate are două scopuri, pentru a se vedea dacă există preocupare în rândul spitalelor în ceea ce priveşte îmbunătăţirea activităţii şi asigurarea siguranţei pacientului, dar şi pentru a se corecta deficienţele de măsurarea a calităţii constatate în primul ciclu de acreditare.