Reguli mai simple privind fondurile europene pentru proiecte culturale


documentsComisarul european pentru politica regională Corina Creţu a discutat cu preşedintele Institutului Cultural Român Radu Boroianu despre propunerea de modificare a Regulamentului Comisiei Europene privind Fondul european de dezvoltare regională destinat finanţării proiectelor culturale şi turistice.

Prin această modificarea legislativă, dorim să simplificăm modul în care pot fi folosite fondurile europene pentru proiecte culturale,  asigurând reguli mai simple şi mai clare pentru beneficiari. Propunerea mea şi a comisarului Navracsics vine ca urmare a discuţiilor purtate în ultimul an cu 10 state membre, între care şi Romania, pe marginea finanţării prin FEDR pentru proiecte culturale“, a declarat Corina Creţu.

Comisarul european pentru politica regională consideră că astfel de proiecte trebuie încurajate, cu atât mai mult cu cât turismul şi cultura contribuie semnificativ la crearea de noi locuri de muncă şi creştere economică, asigurând, totodată, alternative de existenţă chiar şi în zonele defavorizate.