CNS Cartel Alfa cere premierului să convoace Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social


imagesPrintr-o scrisoare deschisă, Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa cere premierului Dacian Cioloș să convoace de urgență Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social, pentru urgentarea stabilirii nivelului salariului minim brut pe economie garantat în plată pentru anul viitor.

Astfel, CNS Cartel Alfa menţionează că a solicitat acest lucru în repetate rânduri și a precizat că este urgent, astfel încât operatorii economici să fie în măsură să își fundamenteze bugetele pentru anul 2017, în special cei din companiile multinaționale, care trebuie să aprobe bugetele într-o structură de decizie complexă.

“Nu putem accepta culpabilizarea întregii mase de salariați pentru incapacitatea Guvernului de a gestiona politica salarizării unitare în sistemul bugetar. Toate datele arată că lipsa unor politici echilibrate și coerente de distribuire a rezultatelor muncii (în planul politicii fiscale, în planul încheierii și negocierii contractelor colective și al politicii privind salariul minim) face ca să avem o polarizare accentuată a societății, cu o proporție enormă de salariați aflați în risc de sărăcie. Inechitatea socială și sărăcia nu sunt factori de progres, ci dimpotrivă, surse de instabilitate și o frână în dezvoltare”,  se menţionează în scrisoarea deschisă.