Compania naţională de transport aerian ar putea fi privatizată


avion
Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a declarat că compania naţională TAROM trebuie restructurată, însă nu se pune problema siguranţei traficului, ci este vorba despre modelul de business pe care îl practică operatorul naţional de transport aerian.

Este o conjunctură favorabilă, preţul petrolului fiind relativ scăzut – probabil că va mai fi scăzut o perioadă – şi ne va da timp să facem această restructurare a TAROM. Nu vorbim despre partea de siguranţă, ci despre modelul de business. În următoarele zece zile va fi confirmat consultantul strategic, care va fi partenerul nostru, şi care va avea o viziune asupra business-ului global şi în Europa şi care să ne ajute la un alt model de business“, a precizat Sorin Buşe.

Ministrul Transporturilor a mai adăugat că “Nu se exclude privatizarea, dar, fiind vorba despre o companie naţională, de un simbol naţional, nu este preferinţa mea personală“.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

,