Programul „Construcţia de locuinţe de serviciu” a fost aprobat


prima casaHotărârea nr. 719/2016 pentru aprobarea Programului „Construcţia de locuinţe de serviciu”, a Guvernului României a fost publicată în Monitorul Oficial al României nr. 786/2016.

Astfel, programul stabileşte construcţia de locuinţe de serviciu, pe baza propunerilor primite de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, de la autorităţile administraţiei publice locale/centrale.
De asemenea, finanţarea Programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în limita prevederilor bugetare aprobate cu această destinaţie, din bugetele locale, dar şi din alte surse legal constituite.
Beneficiarii Programului sunt funcţionarii publici, dar şi angajaţii din instituţii publice centrale şi locale, care nu deţin sau nu au deţinut, individual sau în comun, împreună cu soţii lor, în proprietate o locuinţă în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea, indiferent de modul în care a fost dobândită, cu excepţia cotelor-părţi din locuinţe dobândite prin moştenire.