Aplicarea măsurii de restructurare şi reconversie a plantațiilor viticole – Proiect de modificare


turism
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a publicat, spre dezbatere publică, proiectul de Ordin privind modificarea și completarea Anexei la Ordinul viceprim – ministrului, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale nr. 1763/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice privind condițiile de punere în aplicare a măsurii de restructurare/reconversie a plantațiilor viticole, eligibilă pentru finanțare în cadrul Programului Național de Sprijin al României în sectorul vitivinicol 2014 – 2018.

Modificările incluse în proiect se referă la costurile restructurării care reprezintă sumele de bani cheltuite de solicitant pentru restructurarea / reconversia/ modernizarea unui hectar de viță-de-vie; sprijinul financiar maxim prevăzut pentru “Măsurile eligibile şi sumele forfetare aferente programelor de restructurare/reconversie” acordat pentru fiecare măsură eligibilă nu depăşeşte 75% din valoarea costurilor restructurării.

De asemenea modificările se referă şi la beneficiarul care are obligaţia să depună la centrele judeţene A.P.I.A. documentele justificative privind efectuarea tuturor plăţilor către furnizori, aferente măsurilor recepţionate, în termen de 30 de zile calendaristice de la încasarea sprijinului financiar de la A.P.I.A.