Parteneriatul SUA-România “mai puternic ca oricând”


ro-sua
Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a declarat că parteneriatul dintre Statele Unite ale Americii și România este “mai puternic ca oricând”, în special în privința securității. În urma unei evaluări la Washington, s-a stabilit că relația dintre România și SUA este la cel mai înalt nivel. “Unitatea în interiorul Europei și parteneriatul între SUA și Europa sunt absolut indispensabile pentru securitatea și prosperitatea globală“, a spus ambasadorul.

De asemenea, el a fost rugat de președintele Iohannis să se axeze pe relaţia economică dintre cele două state. “Dacă avem succes în acest domeniu, se întâmplă și datorită influenței Guvernului Cioloș de a îmbunătăți promovarea investițiilor și schimburilor comerciale, climatul de afaceri din România, stabilirea unei strategii naționale pentru energie, de a se adresa unor investitori-cheie, inclusiv companii foarte importante din SUA“, a precizat Hans Klemm.

Diplomatul a mai declarat că România se va încadra în cererile de la Summitul NATO din Țara Galilor de a acorda 2% din PIB Apărării şi are o contribuţie puternică la securitatea transatlantică, la cea din regiunea Mării Negre şi zone precum Afganistan și Irak.