Ministerul Energiei vrea să promoveze o ordonanţă de urgenţă ce vine în ajutorul bucureştenilor


romgaz
Conform unei propuneri de ordonanţă de urgenţă, venită din partea Ministerului Energiei, Primăria Capitalei va putea plăti subvenţiile la încălzire în avans, astfel incât Romgaz să nu suspende furnizarea gazelor către Electrocentrale Bucureşti (ELCEN).

“Ordonanţa de urgenţă va permite Primăriei să plătească în avans subvenţia către RADET, iar banii să ajungă, prin intermediul ELCEN, la Romgaz, astfel încât Romgaz să nu întrerupă furnizarea de gaze către producătorul de energie termică din Bucureşti. Aceşti bani, circa 193 de milioane de lei, pot asigura fluxul financiar până la finele lunii ianuarie 2017, mai mult sau mai puţin în funcţiile de condiţiile meteo”, au menţionat sursele.

Totodată, Consiliul de Administraţie al Romgaz cere garanţii din partea Ministerului Energiei că această ordonanţă va fi pusă în discuţie în Guvern în şedinţa de miercuri, ceea ce la momentul actual nu este posibil de oferit, deoarece, conform reprezentanţilor Ministerului Energiei, totul depinde de mulţi factori de pe lanţul de avizare a ordonanţei.