Timișoara – capitala culturală europeană din România în 2021


download-1Comisia Europenă a declarat că municipiul Timișoara a fost ales, de Comitetul de selecție al orașelor românești canditate la titlul de „Capitală culturală europeană” în 2021, capitala culturală europeană din România în 2021.

Astfel că, cei zece membri ai comisiei desemnați de instituțiile și organismele Uniunii Europene, au recomandat ca la titlul de „Capitală culturală europeană” în 2021 să fie acordat municipiului Timișoara, iar desemnarea oficială a municipiului de către autoritățile române competente va avea loc în lunile următoare.

Reamintim că la preselecția din decembrie 2015 au mai participat şi oraşe ca Baia Mare, București, Cluj-Napoca.

Conform criteriilor de selecție, orașele trebuie să pregătească un program cultural cu o puternică dimensiune europeană, care să încurajeze participarea părților interesate din oraș și din vecinătățile acestuia și să atragă vizitatori din întreaga țară și din Europa. Programul trebuie să producă un impact de durată și să contribuie la dezvoltarea pe termen lung a orașului respectiv. Localitățile trebuie să dovedească, de asemenea, că se bucură de sprijinul autorităților publice locale competente și că au capacitatea necesară pentru a implementa proiectul.